سایبرگایز

hhd

fgfh

  • ۰
  • ۰

گلکسی M30 و گلکسی M20 دو گوشی اقتصادی و میان‌ رده‌ سامسونگ در بازار کشورمان هستند که در این بررسی به موشکافی نکات مثبت و ضعف‌ های آن‌ ها خواهیم پرداخت. با افزایش قیمت گوشی، اقبال به خرید میان‌ رده‌ها و محصولات اقتصادی بیش از گذشته شده است. بازار بزرگ هندوستان از اهمیت ویژه‌ای برای بزرگان دنیای تلفن‌های همراه به‌خصوص در بازار میان‌رده‌ها و گوشی‌های اقتصادی برخوردار است. رقابت شدید سامسونگ و شیائومی در این بازار روبه‌رشد نه‌تنها پای معرفی محصول در این کشور را باز کرده‌ است بلکه برخی محصولات این شرکت‌ها با تمرکز بر جلب مشتری این منطقه ساخته شده‌اند. سامسونگ سری ام را همان‌طور که روی جعبه‌های آن‌ها نیز ذکر شده است برای تصاحب بازار هند درنظر گرفته است. شما میتوانید از دیگر محصولات کمپانی سامسونگ و یا دیگر کمپانی ها در سایت دیجی لند دیدن کنید. و همچنین جالب است بدانید امروزه چون استفاده از گوشی های هوشمند بسیار زیاد شده چه در مسافرت چه در حین رانندگی یا کار کردن کافیست برای شارژ کردن گجت های خود از شارژر فندکی ها و یا از پاوربانک ها استفاده کنید. برای مطالعه بیشتر در مورد شارژر فندکی ها بر روی لینک " مزایای شارژر فندکی " کلیک کنید. و یا میتوانید برای خرید یا مشاوره رایگان با شماره های 09358840130 و 02155312403 تماس بگیرید، مشاوران ما پاسخگوی شما کاربران هستند.

مقایسه گوشی گلکسی M30 و گلکسی M20

حفظ تعادل بین خواسته‌های یک بازار، قیمت و داشته‌های یک محصول چالش بزرگی است که سازندگان گوشی‌های میان‌ رده و اقتصادی درگیر آن هستند. ام ۳۰ و ام ۲۰ شاید نژاد یکسانی داشته باشند اما تفاوت‌‌های آن‌ها دقیقا خط جداکننده طیف خریدارانشان خواهد بود. استفاده از پلاستیک در ساخت، باتری‌های بزرگ، تراشه‌ی یکسان و استفاده از دوربین واید در مقابل نمایشگرهای متفاوت، المان‌های طراحی و حافظه‌ها مواردی هستند که این دو گوشی را در عین شباهت به محصولاتی متفاوت بدل کرده‌اند. اما آیا M20 و M30 توان ایجاد تغییر در بازار گوشی‌های اقتصادی را دارد؟ چه چیزهایی فدا شده‌اند و چه چیزهایی مزیت رقابتی ام ۳۰ و ام ۲۰ هستند؟ برای پاسخ به این سوالات با بررسی دیجی لند همراه باشید. گوشی‌های سامسونگ گلکسی M30‌ و سامسونگ گلکسی M20 توسط فروشگاه دیجی لند برای بررسی در اختیار قرار گرفته‌اند.  شما می‌توانید برای اطلاع از آخرین قیمت گوشی سامسونگ، قیمت گوشی شیائومی، قیمت گوشی هوآوی و آیفون‌‌های اپل از بخش محصولات دیجی لند استفاده کنید.

طراحی گلکسی M30 و گلکسی M20 : 

وزن مناسب باتوجه‌به باتری بزرگ دستگاه و قیمت تمام‌شده‌ی کمتر آن را شاید بتوان مهم‌ترین دلیل استفاده از پلاستیک در بدنه‌ی هر دو دستگاه دانست. قاب پشتی و فریم هر دو پلاستیکی و یکپارجه هستند. استفاده از پلاستیک در گوشی M30 و سامسونگ M20 را به‌شدت مستعد خش برداشتن کرده است از طرفی با گوشی‌های مقاوم‌تری دربرابر ضربه رو‌به‌رو هستیم؛ برخلاف بسیاری از رقبای چینی هیچ قاب‌ محافظی در جعبه هر دو گوشی تعبیه نشده است اما توصیه‌ می‌کنیم حتما به‌صورت جداگانه آن را خریداری کنید. به ترتیب ۸۸.۱ و ۸۳.۶ درصد از پنل جلوی M30 و M20 با نمایشگرهای موسوم به Infinity U (اشاره به بریدگی U شکل) و Infinity V (اشاره به V شکل‌بودن بریدگی) پوشانده شده است. وزن هر دو دستگاه باتوجه‌به ابعاد و باتری حجیم استفاده شده در آن‌ها کاملا مناسب است و با صرف‌نظر کردن از ضخامت نسبتا زیاد ۸.۸ میلی‌‌متری ام ۲۰ شاهد گوشی‌هایی خوش‌دست با ابعاد قابل‌قبول هستیم؛ البته به‌دلیل نیازمندی رابط کاربری به سوایپ‌های بلند در پاره‌ای اوقات استفاده از گوشی با یک دست کار دشواری می‌شود. طول و عرض M30 به‌دلیل بزرگ‌تر بودن نمایشگر آن کمی بیشتر از M20 است اما این تفاوت چندان ملموس نیست. قابل پشتی در کناره‌ها انحنای مناسبی دارد و دوربین پشتی در هر دو گوشی همانند دیگر محصولات جدید سامسونگ بیرون‌زدگی ندارد. 

گوشی سامسونگ گلکسی M30 در دو رنگ گرادیانی آبی و گرادیانی مشکی عرضه می‌شود اما به هیچ وجه زیبایی این قاب با نمونه‌هایی که در گوشی‌‌های هواوی شاهد بودیم قابل رقابت نیست. گلکسی M20 نیز در دو رنگ آبی و مشکی روانه‌ی بازار می‌شود اما خبری از تغییر گرادیانی رنگ در آن نیست. شاید M30 و M20 حس کیفیت ساخت بالایی که در برخی رقبای چینی را به کاربر ندهد اما با محصولات (به‌خصوص M30) بی‌کیفیتی رو‌به‌رو نیستیم. سامسونگ اطلاعاتی در مورد نوع شیشه‌ی محافظ دستگاه منتشر نکرده است. هر دو گوشی اقتصادی جدید سامسونگ فاقد چراغ اعلان هستند که به‌سادگی نمی‌توان از آن گذشت. خوشبختانه سامسونگ در هر دو گوشی اقتصادی خود از درگاه USB نوع C استفاده کرده است اما فرم کوتاه دوشاخه‌ی شارژ همراه دستگاه مورد بررسی ما شما را به خرید یک تبدیل نیازمند خواهد کرد. حسگر اثر انگشت هر دو گوشی در پشت گوشی قرار گرفته و ارتفاع کمی از سطح آن‌ها دارد اما محل آن‌ها را کمی بالاتر از محل ایده‌آل می‌دانیم؛ این مسئله در M30 بیشتر به چشم می‌آید. سرعت حسگرها در تشخیص بالا است اما انیمیشنی که برای بازگشایی قفل گوشی درنظر گرفته شده است حس سرعت را القا نمی‌کند. درگاه سیم‌کارت در لبه‌ی سمت چپ هر دو گوشی قرار دارد و خوشبختانه جایگاه اختصاصی در آن برای کارت حافظه درنظر گرفته شده است به این معنی که می‌توان به‌صورت هم‌زمان دو سیم‌کارت و یک کارت حافظه را استفاده کرد. سامسونگ هنوز به استفاده از جک ۳.۵‌میلی‌متری صدا در گوشی‌هایش پایبند است و دو گوشی‌ اقتصادی M30 و M20 نیز از این مسئله مستثنی نیستند. سامسونگ برای ارزان‌تر کردن بیشتر گوشی‌های خود،‌ گواهی IP را از میان‌رده‌ها و گوشی‌های اقتصادی امسال خود حذف کرده است.

نمایشگر و اسپیکر گلکسی M30 و گلکسی M20 :

نمایشگر از سال‌ها پیش به‌عنوان یکی از ارکان امپراطوری سامسونگ در دنیای گوشی‌های هوشمند مطرح بوده است و کره‌ای‌ها با همین برتری سهم قابل توجهی از بازار میان‌رده‌ها را نیز به خود اختصاص دادند. گلکسی M20 و گلکسی M30 به ترتیب از نمایشگرهای ۶.۳ اینچی PLS TFT و ۶.۴ اینچی Super AMOLED بهره می‌برند ازاین‌رو برتری M30 به‌نوعی قابل‌پیش‌بینی است. همگی با ویژگی‌های مثبت پنل‌های سوپر امولد آشنایی داریم اما PLS TFT که گاهی در گوشی‌های سامسونگ شاهد آن هستیم در حقیقت نوع بهبود یافته‌ای از نمایشگر‌های TFT است؛ این نوع پنل‌ها در عملکرد شباهت زیادی به IPS‌‌ها دارند و توسط سامسونگ تولید می‌شوند. رزولوشن ۲۳۴۰ در ۱۰۸۰ پیکسل و تراکم حدودی ۴۰۰ پیکسل در هر دو گوشی تصاویر شارپی ارائه می‌دهد و ما نیز چیزی فراتر از آن را برای یک‌ میان‌رده متصور نیستیم. گلکسی ام ۳۰ در آزمایش‌‌های مربوط‌به روشنایی با ثبت ۶۳۰ نیت عملکرد بسیار خوبی در این بخش دارد. متاسفانه به‌دلیل فقدان حسگر نور محیطی در هر دو گوشی خبری از افزایش روشنایی در حالت خودکار وجود ندارد و توصیه می‌کنیم هیچ‌گاه این قابلیت را فعال نکنید. گلکسی ام ۲۰ اما با روشنایی حداکثر ۳۳۰ نیت حرفی برای گفتن دربرابر برادر بزرگ‌تر خود و دیگر کهکشانی‌های سامسونگ ندارد؛ رنگ مشکی در M20 برخلاف M30 عمق چندانی ندارد و همین مسئله کنتراست ۹۰ را به همراه دارد. همان‌طور که می‌دانید استفاده از پنل اولد به‌لطف رنگ مشکی عمیق و خاموش بودن پیکسل‌‌ها کنتراست بی‌نهایت را ارائه می‌دهد. حداقل روشنایی نمایشگرهای M20 و M30 نیز ۳.۲ و ۲.۴ نیت بدست آمد که هنوز مقداری بیشتر از گوشی‌های هواوی است. لازم به ذکر است که نمایشگر همیشه روشن (AOD) تنها در M30 به‌دلیل نوع نمایشگر آن در دسترس است.

بررسی گلکسی M30 و گلکسی M20

متاسفانه کره‌ای‌‌ها با قرار ندادن پروفایل رنگ در M20 ما را ناامید کردند اما M30 همچنان با ۴ پروفایل رنگی شما را راضی خواهد کرد. پوشش ۹۷.۲ درصدی فضای رنگی گسترده‌ی DCI P3 توسط M30 دیگر خبر خوشحال‌کننده در مورد این محصول است؛ M20 تنها ۸۵.۲ درصد از این فضا را پوشش می‌دهد بنابراین اگر به‌دنبال رنگ‌های زنده‌تر هستید M30 گزینه‌ی ایده‌آل شما خواهد بود. در بحث دقت رنگ نیز M20 با خطای میانگین ۵.۶ در فضای sRGB به شکل محسوسی ضعیف‌تر از M30 عمل می‌کند؛ رنگ سفید در این نمایشگر به آبی مایل است و متاسفانه اسلایدری برای تغییر دمای رنگ وجود نداد.  حالت AMOLED Cinema در بین چهار حالت موجود در تنظیمات M30 با خطای میانگین ۲.۹ دقیق‌ترین حالت محسوب می‌شود و حالت Basic با ۳.۲ در جایگاه دوم قرار می‌گیرد. بدون شک گلکسی M30 در جایگاه یک میان‌رده‌ی اقتصادی نمایشگری عالی ارائه می‌دهد اما M20 فاقد این برگ برنده است. در بحث اسپیکر با وجود بلندی صدای قابل قبول هر دو گوشی، کیفیت صدا تفاوتی با دیگری میان‌رده‌های اقتصادی بازار ندارد؛ صدای بم قدرتمند تولید نمی‌شود و گاهی در شاهد اعوجاج یا دیستورشن در حجم صدای بالا هستیم. هدفونی در جعبه‌ی این دو گوشی نخواهید یافت و باید برای خرید جداگانه‌ی آن برنامه‌ریزی کنید. برای بهبود کیفیت صدا در اسپیکر و هدفون تنظیماتی در بخش Sound Quality And Effects تعبیه شده است؛ دالبی اتموس (تنها در حالت اتصال هدفون)، اکولایزر ۹ کاناله، جلوه‌های مختلف و بهینه‌سازی صدا برای سن مواردی هستند در این بخش به چشم می‌خورند.

رابط کاربری و نرم افزار گلکسی M30 و گلکسی M20 :

سامسونگ با ارائه‌ی One UI تا حدودی از فشارهایی که در سال‌های اخیر به واسطه‌ی رابط کاربری Samsung Experience تجربه کرده‌ بود رهایی یافت. One UI که مبتنی بر اندروید پای توسعه داده شده است تغییرات روبه‌جلویی در بحث تجربه‌ی کاربری ارائه می‌کند. عرضه‌ی M30 و M20 با اندروید ۸.۱ اوریو و Samsung Experience 9.5 را یک نقطه‌ی ضعف برای آن می‌دانیم که تعداد کم‌تر به‌روزرسانی‌های بزرگ را در پی دارد؛ رقبای مستقیم این گوشی‌ها مانند ردمی نوت ۷ با اندروید پای عرضه می‌شوند. در زمان بررسی این گوشی اخباری مبنی بر شروع انتشار اندروید پای برای این گوشی‌ها منتشر شده است اما ما هنوز موفق به دریافت آن نشده‌ایم. اگر عاشق رابط کاربری خالص اندروید هستید سامسونگ اسکپریینس شما را خشنود نخواهد نکرد اما با کمی صبر One UI شما را مجذوب خواهد کرد. صفحه‌‌ی اپلیکیشن‌ها را می‌توان توسط سوایپ به سمت بالا یا پایین در صفحه‌ی هوم دید از طرفی هنوز امکان حذف صفحه‌ی اپلیکیشن‌ها وجود دارد. خوشبختانه سامسونگ تب اعلان‌ها را به‌گونه‌ای طراحی کرده است که بسیاری از نیازهای شما مانند کنترل خودکار نور نمایشگر و فعال شدن حالت شب را در همان بخش اعلان‌ها در اختیارتان می‌گذارد. شخصی‌سازی رابط کاربری ازطریق پوسته‌ها و بسته‌های آیکون از یک‌نواختی رابط کاربری جلوگیری می‌کند؛ همچنین حالت نمایشگر همیشه روشن نیز برای نمایش تاریخ و ساعت حالت‌های مختلفی درنظر گرفته است که این مسئله همراه جزو نقاط قوت گوشی‌های سامسونگ محسوب شده است. قابلیت‌هایی همچون Dual Messenger و Game Mode نیز همچنان در رابط کاربری دیده می‌شوند؛ اپلیکشین Game Launcher برای تنظیم عملکرد گوشی در بازی‌ها و ثبت اسکرین‌شات و ضبط ویدئو از آن در گوشی‌های سامسونگ حضور دارد. با گیم‌لانچر همه‌ی بازی‌ها در یک پوشه دردسترس است و دیگر نباید نگران اعلان‌ها در بازی‌ها بود. حالات مختلف عملکرد دستگاه همانند گذشته به سه دسته‌ی زیر تقسیم می‌شود : 

Focus on Power Saving : شارژدهی بیشتر در زمان بازی‌کردن اولین اولویت این حالت است.
Balanced : این حالت تعادل بین شارژدهی و عملکرد را به‌دنبال خواهد داشت.
Focus on Performance : حداکثر توان گوشی در بازی‌‌ها را ارائه می‌کند.

تشخیص در هر دو گوشی ازطریق همکاری دوربین سلفی و الگوریتم‌های نرم‌افزاری انجام می‌شود؛ سرعت بازگشایی قفل نسبت به رقبا متوسط ارزیابی می‌شود و خوشبختانه تعداد کمی از تلاش‌های ما برای بازگشایی به شکست انجامید؛ امکان بازگشایی دومرحله‌ای (نیازمند سوایپ) و مستقیم در این قابلیت گنجانده شده است. استفاده از ژست‌های حرکتی در گوشی‌های سامسونگ به شکل ساده‌ای پیاده‌سازی شده‌اند به این معنی که بخش پایینی صفحه به سه منطقه‌ی قابل رویت تقسیم شده است که سوایپ از هر کدام از این مناطق یکی از فرامین بازگشت، هوم و اپلیکیشن‌های اخیر را اجرا می‌کند؛ این ژست‌های حرکتی را نسخه‌ی تکامل‌یافته‌ای نمی‌دانیم و امیدواریم شرکت‌هایی مانند سامسونگ و هواوی در آینده راهکار بهتری اتخاذ کنند. سامسونگ قابلیتی برای استفاده از حسگر اثرانگشت برای نمایش اعلان‌ها تعبیه کرده که با‌توجه‌به محل حسگر و سوایپ‌‌های اتفاقی چندان کاربردی به‌نظر نمی‌رسد. بخش Device Maintence نیز همچون گذشته در رابط کاربری وجود دارد و چهار دسته‌‌ی کلی از قابلیت‌ها را ارائه می‌دهد : 

Battery : در این قسمت کاربر می‌تواند مصرف باتری را کنترل و مصرف اپلیکیشن‌ها را مشاهده کند.
Storage : بخش کاربردی برای نظارت بر فضای ذخیره‌سازی و حذف فایل‌های غیرضروری است.
Memory : بخش درنظر گرفته‌شده برای مدیریت حافظه‌ی رم محسوب می‌شود.
Device Security : بخشی برای اسکن گوشی برای یافتن تهدیدات امنیتی است.

دوربین گلکسی M30 و گلکسی M20 :

اضافه کردن دوربین‌‌های بیشتر و بیشتر به گوشی‌های هوشمند شاید در دنیای گوشی‌های بالارده راهکار مناسبی برای افزایش سناریوهای عکاسی باشد اما بیش از هر چیز شرکت‌های سازنده باید به لزوم استفاده از این دوربین‌ها و کیفیت پیاده‌سازی آن فکر کنند؛ پیکسل‌های میان‌رده‌ی گوکل و برادران پرچمدارشان نمونه‌ی خوبی برای این موضوع هستند که برای ارائه‌ی یک تجربه‌ی مناسب عکاسی الزاما نباید به سراغ دوربین‌های بیشتر رفت؛ اما به هر حال وجود دوربین واید در چنین بازه‌ی قیمتی علاوه‌بر افزایش تنوع عکس‌ها یک نکته‌ی مثبت محسوب می‌شود. M30 از سه دوربین ۱۳ مگاپیکسلی با لنز f/1.9، دوربین ۵ مگاپیکسلی با لنز ۱۲ میلی‌متری فوق عریض با میدان دید ۱۲۳ درجه و حسگر ۵ مگاپیکسلی تشخیص عمق بهره می‌برد؛ در طرف مقابل M20 نیز از یک حسگر ۱۳ مگاپیکسلی و لنزی با f/1.9 به‌عنوان دوربین اصلی و یک حسگر ۵ مگاپیکسلی با لنز فوق عریض ۱۲ میلی‌متری با f/2.2 برای ثبت تصاویر استفاده می‌کند. سامسونگ به ترتیب از حسگرهای ۱۶ مگاپیکسلی و لنزی با f/2.0 و ۸ مگاپیکسلی با لنز ۲۵ میلی‌متری در M30 و M20 استفاده کرده است؛ طبق انتظار هیچ یک از دو دستگاه به فوکوس خودکار در دوربین سلفی مجهز نشد‌اند. جابه‌جایی بین دوربین‌های دستگاه به‌راحتی توسط آیکون‌های تعبیه شده امکان‌پذیر است. متاسفانه حالتی برای عکاسی شبانه در رابط کاربری گنجانده نشده است اما امیدواریم که توسط به‌روزرسانی این قابلیت به هر دو گوشی اضافه شود. در رابط کاربری دوربین این گوشی حالت‌های عکاسی در بالای صفحه و تنظیماتی مانند فلاش و دوربین سلفی در نوار پایین صفحه جای گرفته‌اند. سامسونگ «Live Focus» را  قابلیتی برای ثبت تصاویر با جلوه بوکه می‌داند و خبری از بخش ویژه برای عکاسی پرتره در نیست. تصمیم سامسونگ به انتقال فعال‌کننده‌ی حالت HDR به بخش تنظیمات دوربین را چندان صحیح نمی‌دانیم اما پس از مدتی به محل آن عادت خواهید کرد. 

مقایسه گوشی گلکسی M30 و گلکسی M20

بحث در مورد کیفیت تصاویر را M30 آغاز می‌کنیم. در روشنایی طبیعی و فضاهای بیرونی، رنگ‌ها زنده و جزئیات در سطح خوبی قرار دارند؛ فرانوردهی (overexposure) در برخی از مواقع همچون دیگر گوشی‌های سامسونگ مشاهده می‌شود. در مجموع تصاویر دوربین اصلی ام ۳۰ در روز شارپ و قابل‌قبول هستند اما نمی‌توان آن‌‌ها را بهترین نمونه‌ در بین رقبا دانست.  در استفاده از دوربین واید یا فوق‌عریض کاهش گستره‌ی‌ دینامیکی مشهود است از طرف دیگر رنگ‌ها سرد‌تر و اشباع‌تر از دوربین اصلی هستند. اعوجاج و کاهش جزئیات در کناره‌های تصویر با وجود نشات گرفتن از طبیعت لنز کمی زیاد به نظر می‌رسد؛ عکس‌های واید رزولوشنی معدل ۲۵۷۶ در ۱۹۳۲ پیکسل دارند ازاین‌رو بهتر است و جزئیات آن‌ها به شکل محسوسی کمتر از دوربین اصلی است. تصاویر گرفته شده در شب توسط دوربین اصلی M30 رنگ‌‌های باطراوتی ندارند اما جزئیات بسیاری در نقاط تاریک از دست می‌روند. الگوریتم تهاجمی کنترل نویز جزئیات بافت‌ها در عکس‌های شب را بیش از اندازه تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. عکس‌های شب دوربین اصلی اگر انتظارات خود را پایین بیاوریم نمره‌ی قبولی خواهند گرفت اما دوربین واید ناامیدکننده ظاهر می‌شود؛ بافت‌های مات‌شده و جزئیات زیادی که دیگر قادر به دیدن آن‌ها نیستم باعث می‌شود که استفاده از این دوربین را در فضاهای تاریک توصیه نکنیم. دوربین سلفی M30 شما را ناامید نخواهد کرد. Live Focus در تشخیص سوژه‌ و پس‌زمینه متوسط عمل می‌کند اما نباید از یک گوشی اقتصادی انتظار معجزه، آن هم در بخشی که پرچمداران در آن کم‌نقص نیستند را داشت؛ مشکل تشخیص سوژه در M20 بیشتر از M30 ارزیابی می‌شود. 

دوربین M20 در محیط‌های با نور مناسب عملکرد تقریبا مشابهی از نظر ثبت جزئیات، گسترده‌ی دینامیکی و رنگ‌ها دارد؛ تفاوت‌های اندکی در میزان شارپ‌ بودن تصاویر به چشم می‌خورد (تصاویر ام ۳۰ شارپ‌تر به نظر می‌رسند) اما می‌توان از آن صرف‌نظر کرد. در عکس‌های شب نیز همچنان تنها استفاده از دوربین اصلی M20 را توصیه می‌کنیم. مطابق پیش‌بینی جزئیات عکس‌های گرفته شده توسط دوربین سلفی کمتر از M30 است. خبری از فیلم‌برداری 4K و ۶۰ فریم در حالت FHD در تنظیمات هیچ‌یک از دو گوشی نیست اما کیفیت ویدئوهای گرفته شده توسط هر دو دوربین به‌خصوص برای اشتراک در شبکه‌های اجتماعی رضایت‌بخش است. در پایان این بخش باید گفت دوربین نقطه‌ی قوت میان‌رده‌‌های اقتصادی سامسونگ محسوب نمی‌شود اما نمی‌توان آن را یک نقص دانست. 

سخت‌ افزار و عملکرد گلکسی M30 و گلکسی M20 :

کره‌ای‌ها از پردازنده‌ی یکسانی در هر دو گوشی اقتصادی گلکسی M20 و گلکسی M30 بهره گرفته‌اند؛ اکسینوس ۷۹۰۴ در حقیقت یک پردازنده‌ی ۸ هسته‌‌ای با فناوری ساخت ۱۴ نانومتری است که از ۲ هسته‌ی قدرتمند Cortex A73 و ۶ هسته‌ی Cortex A53 برای انجام پردازش‌ها استفاده می‌کند. فرکانس هسته‌‌های A73 تا ۱.۸ گیگاهرتز و A53 نیز تا ۱.۶ گیگاهرتز افزایش پیدا می‌کند. واحد گرافیکی همواره پاشنه‌ی آشیل رقبای پردازنده‌های اسنپدراگون مانند اکسینوس‌ها و کرین‌ها بوده است؛ در پردازنده‌ی به‌کاررفته در گوشی‌های اقتصادی جدید سامسونگ، واحد گرافیکی Mali-G71MP2 وظیفه‌ی انجام پردازش‌های گرافیکی را برعهده دارد. شما می‌توانید مشخصات دقیق پردازنده‌ی اکسینوس ۷۹۰۴ را در جدول فوق مشاهده کنید. گلکسی M20 در دو مدل با ۶۴ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی و ۴ گیگابایت رم و ۳۲ گیگابایت با ۳ گیگابایت رم عرضه می‌شود؛ ما برای بررسی مدل ۶۴ با ۴ گیگابایت را در اختیار داشتیم. گلکسی M30 هم در دو مدل ۶۴ گیگابایت با ۴ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت با ۶ گیگابایت رم روانه بازار شده است؛ مدل مورد بررسی دیجی لند ۴ گیگابایت رم داشت. سامسونگ در توصیف تراشه‌ی اکسینوس ۷۹۰۴ به قدرتمندتر شدن عملکرد تک‌هسته‌ای نسبت به نسل گذشته‌ تاکید کرده است. برای یافتن صحت این ادعا و مقایسه‌ی عملکرد ابتدا نرم‌افزارهای بنچمارک متداول دیجی لند برای دستگاه‌های میان‌رده را روی گلکسی M30 و M20 اجرا می‌کنیم. همان‌طور که در نتایج نیز مشخص است به جز آزمون گرافیک محور GFXBench در باقی بنچمارک‌ها نتایج تقریبا یکسانی را برای دو گوشی شاهد هستیم؛ برای M30 در این آزمون گرافیکی ارقامی تقریبا دو برابر M20 را شاهد هستیم. همان‌طور که مشاهده می‌شود اکسینوس ۷۹۰۴ در هر دو بخش گرافیکی و پردازش‌ها ضعیف‌تر از کرین ۷۱۰ و رقبای ساخت کوالکام عمل می‌کند ازاین‌رو خرید چنین گوشی‌هایی برا هدف انجام بازی‌های سنگین توصیه نمی‌شود. در استفاده‌ی عادی این ارقام مشکل چندانی برای شما ایجاد نخواهند کرد و هر دو گوشی از عهده‌ی وظایف محول شده بر می‌‌آیند. 

باتری گلکسی M30 و گلکسی M20 :

 میان‌رده‌های سامسونگ همواره در زمره بهترین‌ها از نظر شارژدهی قرار داشته‌اند اما استفاده از باتری بسیار بزرگ ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی در M30 و M20 زنگ خطر را برای رقبا به صدا در آورده است؛ این ظرفیت باتری به قدری زیاد است که استفاده از تراشه‌ی ۱۴ نانومتری نیز خللی در عملکرد درخشانش نخواهد داشت. کره‌ای‌ها از شارژر سریع ۱۵ واتی مبتنی بر Quick Charge 2.0 برای شارژ کردن این باتری‌های حجیم استفاده کرده‌اند؛ هر دو گوشی نزدیک به ۲ ساعت و ۱۵ دقیقه برای شارژ شدن کامل نیاز دارند. درمجموع سه آزمون پخش ویدئو، بنچمارک PCMark با محور شبیه‌سازی کاربری روزمره و GFXBench با تمرکز بر ترکیب عملکرد و شارژدهی برای این بخش در نظر گرفته شده است. همان‌طور که مشاهده می‌شود هر دو گوشی به‌خصوص M30 عملکرد بسیاری خوبی دارند؛ اختلاف تقریبا ۶ ساعت بین ارقام نمایش فیلم به احتمال فراوان به نوع نمایشگر و اولد بودن آن مرتبط است. تمام تست‌های باتری دیجی لند در روشنایی ۲۰۰ نیتی نمایشگر با زمینه‌ی ۱۰۰ درصد سفید انجام می‌شوند. دمای M30 و M20 در طی انجام بنچمارک GFXBench از محدوده‌ی ۳۵ تا ۳۶ درجه سانتی‌گراد فراتر نمی‌رود که یک نکته مثبت برای هر دو گوشی به شمار می‌رود. در نتایج این تست به خوبی افت عمکلرد در طی گرفتن بنچمارک دیده می‌شود که می‌توان آن را یک نقص نه چندان بزرگ در کاربری‌های عادی محسوب کرد.

جمع‌ بندی کلی :

 سامسونگ با محصولات جدید خود از سری M و سری A سعی در همکرانی دوباره بر بازارهای از دسته‌رفته‌اش دارد. M30 و گوشی‌هایی مانند A50 و A30 نمایشگرهایی بهتری از رقبا دارند و هنوز سامسونگ در گذر سال‌های این برگ برنده‌ی خود را حفظ کرده است؛ M20 به‌دلیل اولد نبودن نمایشگرش تاپ رقابت با برادران خود را در این بخش ندارد. شارژدهی هر دو گوشی گلکسی M30 و M20 عالی ارزیابی می‌شود و در زمره‌ی بهترین‌های بازار قرار می‌گیرد. عرضه‌ی این دو گوشی با اندروید اوریو پذیرفتنی نیست اما عرضه‌ی اندروید پای و One UI در آینده نزدیک تا حدی این تصمیم اشتباه را جبران می‌کند. هر دو گوشی در کارهای روزمره عملکرد رضایت‌بخشی دارند؛ اما همانند کرین‌های هواوی،‌ هنوز راه زیادی برای رسیدن به تراشه‌های اسنپدراگون باقی است؛ تجربه‌ی بازی‌های سنگین با جلوه‌های بصری قابل‌قبول را نباید از M30 و M20 انتظار داشت. هر دو ساخته‌ی سامسونگ بدنه‌ای پلاستیکی دارند ازاین‌رو خش‌پذیری بدنه‌، آن‌ها را نیازمند استفاده از قاب محافظ می‌کند؛‌ اگر شما هم از قاب محافظت از گوشی‌های خود استفاده می‌کنید، استفاده از پلاستیک مورد مهمی نخواهد بود. در بحث دوربین شباهت زیادی بین تصاویر گرفته شده توسط دوربین دو گوشی به چشم می‌خورد؛ تصاویر گرفته شده در نور کافی نمره‌ی قبولی ما را دریافت می‌کنند اما قطعا بهترین در این بازه نیستند؛ استفاده از دوربین فوق‌عریض در هر دو گوشی سنت خوبی در گوشی‌های اقتصادی محسوب می‌شود اما توصیه می‌کنیم شب‌ها به سراغ این دوربین نروید.

در مجموع باید گفت M30 در دو مورد نمایشگر و شارژدهی (مواردی که بسیاری از میان‌رده‌های ارزان در ارائه‌ی آن قوی نیستند) حرف‌هایی برای گفتن دارد اما M20 چیزی فراتر از رقبایش در بخش نمایشگر ارائه نمی‌کند. با وجود نقدهایی که سامسونگ برای به‌روزرسانی وجود دارد از نظر رابط کاربری رقبای مستقیم سلایق کمتری را پوشش می‌دهند. در پایان از شما دعوت می‌کنیم اگر از دارندگان این محصول هستید در بخش دیدگاه‌های این بررسی و بخش بررسی کاربران ما و دیگر کاربران را از تجربه خود آگاه کنید؛ همچنین شما می‌توانید در بخش پرسش‌ و پاسخ گلکسی M30 و M20 سوالات خود پیرامون این محصول را مطرح کنید. قیمت به‌روز انواع گوشی و مشخصات فنی میان‌رده‌های سامسونگ مانند گوشی A50 و گوشی A51، گوشی A70 و گوشی A71، گوشی A30 و گوشی A30s و دیگر محصولات محبوب سامسونگ را در بخش محصولات دیجی لند مشاهده کنید.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی